středa 16. února 2011

Ostrikovace svetel Leon 1P

Po retrofitingu xenonu do Leona jsem musel vyresit i ostrikovace svetlometu. Dneska policajti prudi za vsechno.




Takze,nakup dilu u dealera Seat, na vrakovisti se toho moc nenajde. Nebo alespon ja byl neuspesny.
Zde je foto potrebnych dilu z ETKA. cca 5tis kc.


Potreba je vsechno krom nadobky, ta se u tohoto auta nemeni.









Ted prace:

  • Sundat naraznik, budete potrebovat dva druhy torxu. Velikost si nepamatuji.(T20 a T30.. asi) Odsroubujete vsechny srouby po obvode a v podbezich(je jich hodne),sesadite, odpojite mlhovky, a je dole.Kazdy asi dokazete najit sroub :)

  • Vyvrtani diry do narazniku.Pouzil jsem malou hobby brusku.Diru jsem musel udelat vetsi nez je treba, kvuli pouziti krytky ostrikovace z modelu Altea(je vetsi nez na Leona,pozor),a nasadit zdvihovy valec s tryskou ostrikovace.Je tam jen nacvaknuty ze zadni strany.


 


  •  propojit hadici. Ta se da sehnat i jinde nez u dealera,(treba gumex) a za 1/3ceny. kam to tahnout jde vydet na fotce z ELSA, budete potrebovat asi 3metry(i s rezervou),nejlepsi je vnitrni prumer 0,9-1mm a vnejsi 1,2 az 1,3mm. Pak uz jen nacvakat a pospojovat.
  • Na ostrikovace je treba samostatny notorek, ktery umistite do predpripraveneho prostoru na nadrzce.Takze zakoupite tesneni, motorek a vyvrtate diru do nadrzky.Prumer diry jsem vyvrtal 20mm vrtakem, ktery se pouziva na vrtani dir do narazniku na parkovaci senzory.Kvuli nedostatku mista u nadrzky(nevejdete se tam s vrtackou) jsem opet pouzil malou hobby brusku s flexi nastavcem. Pak to jde jak po masle.Kdyby jste chteli vyndat nadrzku tak drzi asi na 4 sroubech, ale musite demontovat i palivovy filtr, aby jste se k tomu dostaly.
  • Ted elektro. bud muzete protahnout draty do kabiny a udelat primo tlacitko na ostrik, nebo neco podobnyho, bud pres rele atd. Nebo rovnou na tvrdo pripichnout se na draty ostrikovace skla, ale to bude strikat pokazde pri aktivaci steracu. Ja jsem pouzil pro me nejednodusi variantu. Zakoupil jsem AWL modul (automatic washing light), ktery se propoji, mezi obena motorky a pak se chova ostrikovac svetla, jako original. Tedy, pri ostriknuti skla se aktivuje a na cca3s. se aktivuje, coz presne staci na vysunuti a ostriknuti svetel, pote se aktivuje znovu az po 3 ostriknuti skla, atd dokud nevypnete zapalovani.
  • No a to je vsechno, zkompletovat, nasadit a strikat :)
 Nevim jestli je to dokonaly navod, ale me to funguje...a snad to nekomu pomuze.

      optimalizace PageRank.cz